nieuws

UIT-tips voor het weekend van 21, 22, 23 juli

Wiezo Wierden
Wiezo Wierden
Eten op rolletjes, roggemaaien in Raalte, motorcross in Bornerbroek. Kies zelf of je zin hebt in spektakel of liever iets relaxters.

Wiezo Wierden

Donderdag tot en met zondag staat Wierden op z’n kop tijdens de Wiezo dagen. Een boordevol programma met grote en kleine markten, de Pasar Maluku, kinderfestiviteiten, een seniorenmiddag, straatmuzikanten, bands en bekende artiesten.

Eten op rolletjes Deventer

Eten op rolletjes is een rondreizend foodfestival. Vrijdag tot en met zondag zijn ze te vinden bij het Worpplantsoen in Deventer. Ontdek nieuwe smaken, ga in de zweefmolen, schuif aan bij de knutselbus, laat je verrassen door theater en sluit de dag dansend af.

Festival Levende Archeologie Uelsen (Dld)

Ga terug in de tijd tijdens het Festival Levende Archeologie bij de Bronzezeithof in Uelsen (Dld). Ontdek hoe mensen wol gingen spinnen, hoe ze hun stoffen verfden en weefden, vuur maken, brons gieten, brood bakken etc. Nederlands en Duits sprekende gidsen zijn aanwezig op zaterdag en zondag.

Roggemaaiersdag Raalte

Zaterdag is het Roggemaaiersdag in Raalte. Op de akker bij Landwinkel de Knapenvelder wordt de rogge op traditionele wijze met de hand gemaaid en tot garven gebonden. Maar je kunt er ook haantjes plakken, oudhollandse spelletjes doen en kijken bij de imker.

Lil'Hill Festival Luttenberg

Het Luttenbergse popfestival Lil’Hill vindt aanstaande zaterdag plaats op het feestterrein met o.a. The Dawn Brothers, MOOON en The Mighty Breaks. Dit jaar gaat Lil’Hill in de Dance Tent terug naar de jaren ’90 met dance, rock, pop, hiphop, R&B en happy hardcore. Aanvang 16.00 uur.

Twentecup Motorcross Bornerbroek

Genieten van Motorcross? Kom dan zondag naar Bornerbroek. Daar wordt gereden en gestreden om de Twentecup bokaal in verschillende klasses. De wedstrijden zijn aan de Langevoort 15 en beginnen om 11.30 uur. Er staan grote namen aan de start, dus dat belooft veel spektakel.
 Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.