nieuws

UIT-tips voor het weekend van 17 t/m 20 augustus

Bloemencorso Sint Jansklooster
Bloemencorso Sint Jansklooster
Blues in Giethoorn, tuinen in Twente, brocante in Deventer. Waar je ook van houdt, je hoeft je nooit te vervelen in Overijssel.

Pony- en Paardenmarkt Enter

Enter staat donderdag vol met honderden pony’s en paarden voor de jaarlijkse Pony- en Paardenmarkt rondom het Dorpsplein. Maar daaromheen ook volop gezelligheid. In de Dorpstraat een kilometers lang lint van kramen, lekkere proeverijen, een rommelmarkt en kinderattracties.

Bloemencorso Sint Jansklooster

Elke derde vrijdag in augustus wordt het bloemencorso gehouden in Sint Jansklooster. De praalwagens komen vrijdag twee keer voorbij. ’s Middags om 14.00 uur is de eerste tocht. De verlichte optocht start ’s avonds om 20.30 uur. Zaterdag is er het corsofestival van 12.00 tot 16.00 uur.

Drijf-In-Blues Festival Giethoorn

Het Drijf-In Blues Festival is in Giethoorn. Vrijdag de aftrap met de Pré Blues. Op zaterdag om 20.00 uur start het hoofdprogramma op het drijvend podium in het midden van 't Bovenwiede. Na de opening gaat het blues-feest vanaf 22.00 uur verder op zeven verschillende locaties in het centrum van Giethoorn. Op zondag is het nog heerlijk nagenieten met blues op twee terrassen.

Deventer Stadsfestival

Het Rijsterborgherpark in hartje Deventer wordt zaterdag gevuld met muziek, theater en creativiteit tijdens het ‘Deventer Stadsfestival’. Onder meer met Miss Montreal, Lil' Kleine, HAEVN, Rob Dekay, Indian Askin en Buurman en Buurman. Aanvang 13.00 uur.

Rondje Tuinen Twente

Zin in een ‘Rondje Tuinen Twente’? Neem zaterdag of zondag een kijkje bij zeven prachtige tuinen. Een grassentuin in Daarlerveen, pluktuin in Den Ham of Borne, tuinen met borders op kleur in Langeveen en Delden. Kijk voor adressen en openingstijden op OverUIT.

Zomerbrocante aan de IJssel in Deventer

Zondag staat de historische binnenstad van Deventer in het teken van ‘Brocante aan de IJssel’. Het thema van deze editie is ‘Nostalgisch speelgoed en blik’. Kom tussen 10.00 en 17.00 uur speuren langs de kramen in de Walstraat, het Bergkwartier en bij het Grote Kerkhof.

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.