nieuws

Amateurclubs moeten hard werken om vrijwilligers te werven

De scholen zijn weer begonnen en ook de amateursportverenigingen zijn weer van start gegaan. Er wordt in het weekend weer gevoetbald of gehockeyd op de velden maar ook achter de schermen wordt hard gewerkt.
Vaak is er binnen zo'n vereniging veel commentaar op de functies die mensen bij die clubs vervullen. Bestuurders die het vaak in hun eentje doen krijgen nooit waardering en opvolging is nauwelijks te vinden. Belonen en investeren in vrijwilligers werkt goed om het binnen een vereniging goed geregeld te krijgen. In Overijssel Vandaag zegt voorzitter Hans Westerhof van zwemvereniging WS Twente dat hij probeert taken daarom klein te houden. "Daardoor blijft iedereen erbij en voorkom je dat ze opbranden." 
Ook het penningmeesterschap is vaak een heikel punt. Auteur Karel van Zanten schreef er vanuit zijn eigen ervaring boeken over. Volgens hem geven veel verenigingen penningmeesters te veel vertrouwen en is er te weinig controle. "Zorg er voor dat bij alle betalingen twee mensen moeten tekenen bij de bank'' aldus van Zanten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.