nieuws

UIT-tips voor het weekend van 8, 9, 10 september

GOGBOT in Enschede
GOGBOT in Enschede
Het is Open Monumentendag op zaterdag en zondag. Dat betekent dat er heel veel deuren open gaan die anders gesloten blijven. Ook veel muziek, cultuur en straattheater. Volop kansen voor een leuk weekend.
Open Monumentendagen  
Dit weekend is het Open Monumentendag op zaterdag en zondag. Het landelijke thema is 'Boeren, burgers en buitenlui'. Overijssel doet massaal mee en alles is gratis te bezichtigen. Zo openen in Zwolle 40 monumenten de deuren, waaronder de oudste boerderij van Salland. Deze boerderij is dit weekend voor het eerst te bekijken. OverUIT heeft alle open monumenten in Overijssel in een handig overzicht gezet.

Nacht van goud in Deventer

Tijdens de ‘Nacht van Goud’ zijn er kleinkunstvoorstellingen te zien op bijzondere erfgoedlocaties in de stad. Vanaf 21.00 uur openen ze hun kelders, zolders en hoekjes. Op elke locatie vinden vijf voorstellingen plaats zodat bezoekers meerdere voorstellingen na elkaar kunnen bekijken. De intimiteit en exclusieve voorstellingen zorgen voor een unieke sfeer en ervaring.

GOGBOT Enschede

GOGBOT is een multimediafestival in het centrum van Enschede. Een audiovisueel spektakel met exposities, workshops, lezingen, muziek en live acts. Tot en met zondag zijn 200 deelnemers te vinden op 10 locaties. Binnen het thema ‘intergalacitic’ vertonen ze allemaal iets op het gebied van nieuwe ontwikkelingen in de ruimtevaart. Zo zweeft er bijvoorbeeld een maan boven de Oude Markt.

Kopje Cultuur in Steenwijk

Kopje Cultuur is een combinatie van Uitmarkt, Monumentendag en Straattheaterfestival in Steenwijk. Drie dagen lang theater, muziek, literatuur en beeldende kunst voor de hele familie. In totaal zo'n 120 voorstellingen die gratis toegankelijk zijn. Stadspark Rams Woerthe is zaterdagavond verlicht voor optredens en een lichtjesparade. Zondag is er een picknick in het park.

Almelo op 't Rabat

Almelo op 't Rabat staat zaterdag in het teken van internationaal straattheater en zondag is er veel muziek en dans op de Koornmarkt. Ook is er een kunstmarkt, kermis en koopzondag. Naast voorstellingen van onder meer poppentheaters, circusachtige acts en een tentjestheater is er ook volop podium voor Almeloos zang- en danstalent.

Modespektakel Hengelo

Zondag tussen 12.00 en 17.00 uur staat het Fashion & Lifestyle Event van Hengelo op de agenda. De aftrap van een nieuw fashion-seizoen. Over de catwalk van 600 meter showen 200 modellen de nieuwste najaars- en wintermode. Ook is het koopzondag in het centrum. Dick Holthaus Mannequins lopen mee in kleding van de Hengelose couturier (1928 – 2015). In zijn geboortehuis ‘Hotel National’ is een tentoonstelling over hem.

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.