nieuws

Theaterspektakel 'Het Verzet Kraakt' krijgt geen vervolg

Belevingstheater Het Verzet Kraakt in Almelo is voorbij. Alle 22 voorstellingen waren stijf uitverkocht. Producent Gerard Cornelisse is dik tevreden, maar een vervolg komt er zeker niet.Â
Het verhaal over de grootste bankroof ooit in Nederland trok al met al duizenden bezoekers. Ondanks het succes komt er geen vervolg: "Er werken zeshonderd vrijwilligers mee aan deze productie. Als we langer zouden zijn doorgegaan, zou het op werk zijn gaan lijken. Dat mag je niet vragen van al die mensen," aldus Cornelisse in Overijssel Vandaag.

Trots in de regio

"Met 'Het Verzet Kraakt' wilden we Twentenaren in hun trots verbinden. Ze aanspreken op hun collectieve geheugen en dichter bij elkaar brengen. Dat is uitstekend gelukt. We gaan proberen in 2018 iets soortgelijks neer te zetten in Hengelo, als we het verhaal van Stork neer gaan zetten. En voor 2019 staat een productie rondom priester Alphons Ariëns op de rol. Al die voorstellingen moeten dat gevoel van trots in zich hebben."

TV Oost

Wie geen kaartje heeft kunnen krijgen om de voorstelling te bekijken, kan 15 november TV Oost kijken. Dan wordt 'Het Verzet Kraakt' in zijn geheel uitgezonden. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.