nieuws

Connecting Hands helpt vluchtelingen integreren

Studenten en vluchtelingen samenbrengen, dat is het doel van Connecting Hands van de Universiteit Twente. Het is voor jonge vluchtelingen vaak moeilijk om te integreren. Door ze te koppelen aan leeftijdsgenoten en samen bijvoorbeeld een potje te voetballen willen de studenten de integratie verbeteren.
Connecting Hands is in 2015 gestart na een inzamelingsactie voor vluchtelingen door medewerkers van de Universiteit Twente. Zij konden hun vakantiedagen inruilen voor een bijdrage aan activiteiten voor vluchtelingen. "Na de protestacties tegen de komst van een AZC in Enschede kwamen we met dit idee, we willen dat de vluchtelingen zich welkom voelen in onze regio," zeggen Tim Lambers en Pleuni Verdijk in Overijssel Vandaag. 

Potje voetbal

Naast dat de studenten de vluchtelingen het één en ander leren over de taal, de overheid en computers, is er ook tijd voor bijvoorbeeld een potje voetbal en hebben de meeste vluchtelingen ondertussen de eerste voet op het ijs gezet tijdens een middagje schaatsen. 
Via de website en facebookpagina van Connecting Hands kunnen studenten en vluchtelingen, maar ook andere belangstellenden zich aanmelden om deel te nemen aan activiteiten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.