nieuws

UIT-tips voor het weekend van 13, 14, 15 april

Levende standbeelden in Borne
Levende standbeelden in Borne © RTV Oost
Dit weekend is het volop lenteweer. Kom vogels kijken langs de Regge, bezoek een lezing van een tuin- en landschapsontwerper in Borne, geniet van de vele musea die meedoen met de Nationale Museumweek of ga naar het LOS Festival in Deventer dit weekend.

Nationale Museumweek

Deze week is het Nationale Museumweek. Het thema is ‘ons echte goud’. Geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, wetenschap, techniek en volkenkunde: elk onderwerp is vertegenwoordigd. Tot en met zondag kun je in de regio nog genieten van tal van musea. Ontdek Stadsmuseum Almelo, Kunstvereniging Diepenheim, Rijksmuseum Twenthe of kies uit één van de andere deelnemende musea.

Lezing: Irma te Kiefte-Brok Borne

Vrijdag geeft tuin- en landschapsontwerper Irma te Kiefte-Brok om 20.00 uur een lezing over de ‘vitamine G van de sortimentstuin Zenderen’ bij de Synagoge in Borne. De Kloostergaarde is de voormalige sortimentstuin van de hoveniersopleiding en de gemeente wil er een educatieve tuin van maken. Te Kiefte-Brok vertelt over de plannen om van de Kloostergaarde een plek te maken waar jong en oud liefde en interesse wordt bijgebracht voor groen, vitamine G?

Excursie: Vogels kijken langs de Regge

In het vogelrijke gebied langs de Regge in Hellendoorn kijken vogelfanaten hun ogen uit. Het gebied telt tientallen soorten vogels en tijdens de excursie gaat het vooral om het herkennen en het genieten. Roosvogels, watervogels, moerasvogels en zangvogels: van alles is er te verwachten. Ook de beginnende vogelaar kan vanaf 07.00 uur de laarzen aan doen om mee op pad te gaan. De exacte vertreklocatie wordt doorgestuurd bij aanmelding.

Independent Bookstore Day Zwolle

De tweede Independent Bookstore Day wordt zaterdag gevierd in Nederland. Ontmoet schrijvers, stel vragen en luister naar interviews. Op zaterdag zijn Barbara van Beukering, Jacques Wallage, Corine Hartman, Jos Palm en debutant Peter Brouwer vanaf 10.00 uur te vinden in Zwolle bij Waanders in de Broeren. Ook voor kinderen is er genoeg te lezen en te doen. Er zijn tal van speciale uitgaven en exclusieve publicaties te koop, evenals gesigneerde exemplaren en scherp in prijs verlaagde boeken.

LOS Festival Deventer

Ook dit jaar gaat het Havenkwartier in Deventer zaterdag LOS. Het 5-jarig jubileum wordt groots gevierd. Het intieme en bijzondere festival combineert de kracht van kunst, ambacht, cultuur en ondernemerschap. Er is voor jong en oud een speciaal programma op verschillende locaties in het Havenkwartier. Tussen 13.00 en 23.00 uur zijn er concerten, dj’s, kunst, ambachten, workshops, theater, dichters, eten en drinken.

Borne op z'n Best met Living Statues

Vanaf 12.00 uur staat Borne zondag bol van de live muziek, food trucks en kunst en brocante. Met 'Borne op z'n Best' wordt er zoals vanouds van alles georganiseerd. Er komen tientallen levende standbeelden uit binnen- en buitenland voor het één na grootste festival van ons land. Ook zijn er kinderen die hun acts op de sokkel brengen.

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.