nieuws

Bierbrouwen of kunst snuiven: een nieuw weekend boordevol activiteiten

Ontdek de fijne kneepjes van het bierbrouwen, tour op je dooie gemakje door het Twentse landschap of laat je verrassen op het festival Zwolle Unlimited! Dit zijn de leukste uit-tips voor het weekend.

Op karakter

Het wielerpeloton van de 43e Stork Nacht van Hengelo raast vrijdagavond door de straten van Hengelo. En dat is niet alles! Ook de dagen voor ervoor en erna gebeurt er het nodige rondom De Nacht, in de vorm van het festival 'Op Karakter'. Naast een uitgebreid wielrennersveld is er bijvoorbeeld ook heel veel muziek. Op het Marktplein kun je vrijdagavond o.a. meezingen met Ronnie Flex en de grootste hits van Hazes, gezongen door Martijn Fischer. Nieuw en afsluitend deze editie is het Maibaum Fest Twente, met Duitse ingrediënten voorzien van Hollandische gemutlichkeit. 
Fotograaf: Robin Podde Nacht van Hengelo 2015

Tour de Lutte

Wil je het Twentse landschap verkennen? Ga dan vrijdag mee met de Tour de Lutte. In een elektrisch voertuig maak je in 2,5 uur kennis met de heuvels van de Lutte, landgoederen en de natuur. Een boswachter of ervaren gids van Natuurmonumenten geeft informatie over de historie, flora, fauna en leuke wetenswaardigheden.Vooraf aanmelden is wel noodzakelijk, dit kan bij VVV De Lutte/Losser, tel. 0541-551160.
Fotograaf: Pixabay

Kunstroute

Kunstliefhebbers opgelet! Zaterdag en zondag staat Heino in het teken van kunst. In ateliers en expositieruimtes in Heino in Raalte worden allerlei kunstvormen getoond. Van streetart tot strips en van vroege romaanse kunst tot japanse prenten. Wil je een kijkje nemen? De route is verkrijgbaar bij het Dorpshuus in Heino en ligt dit weekend ook bij alle deelnemers. Meer info vind je hier

Open huis bij brouwerijen

De bierbrouwers van Nederland nodigen je uit! Brouwerijen in heel Nederland zetten dit weekend hun deuren open op de Landelijke Brouwerijdagen. Ze organiseren brouwdemo's, proeverijen en presentaties om je te informeren over mooie bieren en de grote variëteit aan smaken die er in Nederland gebrouwen worden. Wil je een bierbrouwerij in jouw buurt bezoeken? Ga naar onze website om te kijken welke brouwerijen mee doen. 
Fotograaf: RTV Oost / Rogier van den Berg De Grolsche Bierbrouwerij heeft vrijdag en zaterdag een Grolsch Brouwerij Tour

Zwolle Unlimited

De binnenstad van Zwolle staat van vrijdag t/m zondag in het teken van boeken, verhalen, theater, literatuur, muziek en slow food! De pleinen en grachten vormen het decor van Zwolle Unlimited, een festival vol kleine kunsten en grote genietingen. Storytelling staat op het festival centraal: in verhalen vertellen, in straattheater, rootsmuziek, spoken word, performing poetry en singersongwriting.
Kijk voor alle uit-tips op OverUIT of download de gratis app. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.