nieuws

Halve van Zwolle eerste hardloopevenement met koeien als hoofdprijs

Komende zaterdag ontvangen de eerste man en de eerste vrouw, die finishen bij de Halve van Zwolle, niet het standaard prijzengeld maar een koe.
"We spelen hiermee in op de wens van de Keniaanse lopers", aldus een enthousiaste Teun Bouwhuis, voorzitter van het Zwolse hardloopevenement.

Bertha naar Kenia

"Vorig jaar vertelde winnaar Richard Mengich me dat hij naast hardloper ook melkveehouder is. Van het prijzengeld koopt hij regelmatig koeien. Bijzonder is daarbij dat hij de dames namen geeft van de steden waar hij het geld bij elkaar heeft gelopen", aldus Bouwhuis.
''Op zijn boerderij in Kenia grazen runderen met onder meer de namen Breda en Gothenburg. Wellicht komt daar ooit nog een Zwolle bij", aldus Bouwhuis.

Uniek en ludiek

Sponsor Adri Zwarthoff gaat volledig mee in deze toch wel unieke actie van de Stichting Halve van Zwolle. "Wij als ondernemer juichen dit juist zeer toe. Het is maatschappelijk gezien een mooie keuze".

TV Oost is erbij

Komende zaterdagavond wordt het Zwolse hardloopevenement gehouden. Ruim 8.500 lopers zullen aan de start staan van de verschillende afstanden van de Halve van Zwolle. TV Oost zendt het gebeuren uit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.