nieuws

Expeditie Oost: Jeugdcircus Tubantino organiseert optreden voor blinden en slechtzienden

Het ervaren van jongeren op éénwielers, jonglerend op de wip wap en acrobatiek op hoog niveau, het wordt werkelijkheid voor blinden en slechtzienden in Noord Oost Twente.
Jeugdcircus Tubantino organiseert speciaal voor deze doelgroep een voorstelling. Inclusief voelplein en blindentolk.

Bij elkaar brengen

'Mijn inmiddels overleden broer was blind en zodoende ben ik betrokken bij deze groep. Ook zit ik in het bestuur van Jeugdcircus Tubantino uit Oldenzaal. En dus ontstond al snel bij mij het idee om deze twee werelden met elkaar in contact te brengen', aldus Esther Siers.

Een unieke ervaring

'Ik mocht met Esther mee naar Groningen voor een try-out. Wat ik daar heb ervaren vergeet ik nooit meer', aldus een enthousiaste dame op leeftijd, Lidy van den Belt uit de gemeente Losser.

Wie, wat, waar

'Mevrouw van den Belt was voor mij echt een testpersoon. Samen hebben we een circusvoorstelling in Groningen bezocht, zodat we konden bekijken wat er allemaal nodig is om een circusvoorstelling voor blinden en slechtzienden goed te organiseren', aldus Siers.

In Oldenzaal

De ervaring is opgedaan, het to do lijstje gemaakt en de jongeren zijn druk in training. Zondag 17 juni zal Jeugdcircus Tubantino in Stadstheater De Bond in Oldenzaal een voorstelling geven voor mensen met een visuele handicap.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.