nieuws

Katholieke Rosée volgde haar roeping en wordt nu predikant

Rosée van der Kaap
Rosée van der Kaap © RTV-Oost / Ina Brouwer
Rosée van der Kaap uit Enschede groeide op als rooms-katholiek meisje in Tubbergen. Maar ze kreeg een roeping om predikant te worden in de protestantse kerk. Op 1 juli wordt ze predikant in het Drentse Gasselte.
In Het Hiernumaals van 10 januari 2012 vertelde ze over haar keuze om protestant te worden. "Het was geen keuze tegen de katholieke kerk", vertelde ze destijds, en daar staat ze nog steeds achter. "Ik had er gewoon geen gevoel bij om pastoraal werker te worden in de katholieke kerk." In 2006 begint ze aan een deeltijdstudie theologie, die uiteindelijk 11 jaar in beslag neemt.

Stage in Tubbergen

Van der Kaap liep onder meer stage in de plaats waar ze haar kinderjaren doorbracht. Daar kon ze een aanstelling krijgen als pastoraal werker. "Maar dat wilde ik niet. Ik wilde de weg naar het predikantschap open houden". 

Mariakerk in Gasselte

Bij het zoeken naar een kerkelijke gemeente bleek haar katholieke achtergrond niet altijd een voordeel. Maar in Drenthe klikte het wel. Op 1 juli wordt ze bevestigd als predikant in de protestantse kerk van Gasselte. "De kerk heette vroeger Mariakerk," zeg Van der Kaap. "Dat kan geen toeval zijn".

Ook Tubbergen krijgt een vrouwelijke predikant

Over toeval gesproken: op 1 juli krijgt ook Tubbergen een nieuw predikant. Esther Scheer-Weijenberg uit Glanerbrug wordt per 1 juli de eerste vrouwelijke predikant van de Protestantse Gemeente Tubbergen.
Zondag 17 juni in Hoogtij
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.