nieuws

"Strijd van Salland" tegen hersenkanker levert recordbedrag op van ruim 50.000 euro

De organisatie kan het nauwelijks geloven: de opbrengst van de jaarlijkse sponsortocht Strijd van Salland in Heino is nu al 50.545 euro, ruim 12.000 euro meer dan vorig jaar. En dit is nog maar een tussenstand.
Zo'n 500 mensen hebben vandaag in Heino gewandeld, gestept, gefietst en hardgelopen voor het goede doel. De Strijd van Salland zamelt geld in voor onderzoek naar hersentumoren.

ervaringen uitwisselen

Ook is het een dag waarop mensen die op één of andere manier hiermee te maken hebben elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen uitwisselen.
Veel deelnemers hebben zelf of in hun omgeving te maken met de gevolgen van hersentumoren. Zo deed een team voetbalvrouwen uit Hoonhorst mee als "team Sandra".
Ze liepen samen voor teamgenoot Sandra die in april is geopereerd aan een hersentumor. Het gaat inmiddels weer goed met haar, Sandra wandelde zelfs ruim 10 kilometer mee: "Dit is zo mooi, zo lief dat zoveel mensen voor ons aan de kant staan en mee doen, echt heel mooi".

Vrijwilligers

De sponsortocht is mogelijk dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers en bijdragen van sponsoren. Van parkeerwachters tot stempelaars, en van koffieschenkers tot professionele masseurs, iedereen zette zich belangeloos in en zorgde voor een geslaagde dag met een ongekend hoge opbrengst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.