Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Moe maar voldaan over de finish
Foto: Ronald Voort fullscreen
Collega Harm Dijkman
Foto: Ronald Voort fullscreen
RTV Oost Sisters and Friends aan de start van de Midwintermarathon Apeldoorn
Foto: Ronald Voort fullscreen

RTV Oost Sisters and Friends: 'Samen met juf Ank de Midwintermarathon Apeldoorn lopen'

Geplaatst 04 feb 2018 - 19:31
Gewijzigd 04 feb 2018 - 19:54

‘Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent…’ Ik luister niet naar muziek wanneer ik hardloop. Muziek werkt voor mij juist niet rustgevend. Maar vandaag was ik met juf Ank.

Afgelopen vrijdag werkte ik aan het RTV Oost carnavalsjournaal Nog Efkes. Voor de filmpjes die gemaakt worden, gebruik ik de allernieuwste carnavalsmuziek. Dat heb ik geweten tijdens de Midwintermarathon in Apeldoorn.

Sisters and Friends

Met een aantal collega’s van RTV Oost stonden we vandaag aan de start van drie verschillende afstanden: 8 km, 10 Engelse mijlen (16km) en de 25 km. De startvakken zijn ingedeeld in de verwachte eindtijd. Deze vermeld je bij inschrijving. Hierdoor stonden de RTV Oost Sisters and Friends niet bij elkaar in het vak.

Individuele sport

Helemaal geen probleem want hoe leuk het ook is om met een team mee te doen aan een hardloopwedstrijd, uiteindelijk blijft hardlopen een individuele sport waarbij iedereen zijn eigen tempo en afstand bepaald.

Met juf Ank aan mijn zijde

Ik stond in vak C, want ik had een eindtijd van 2 uur en 15 minuten ingevuld. Best spannend, want ik had de laatste weken niet optimaal kunnen trainen. Terwijl de route mij en de rest van de deelnemers door de prachtige bosrijke omgeving van Apeldoorn en Hoog Soeren leidde, galmde het liedje van juf Ank door mijn hoofd. Best lastig wanneer zoiets gebeurd.

Schuren

Toen de route ons over de prachtige heidevelden van Assel manoeuvreerde, begon ik last te krijgen van mijn rechtervoet. Ik voelde dat de voet in de schoen schuurde. Dat wordt een blaar, was m’n eerste gedachte, daarna gelijk de herinnering aan vorig jaar toen ik in de wintermaanden ging trainen. Toen smeerde ik mijn voeten in met vaseline om zo het schuren tegen te gaan. Dom dat ik daar vanochtend niet aan gedacht heb.

De volgende carnavalskraker

Het bracht me wel gelijk op de volgende carnavalshit: “Hé Jacqueline, waar is de vaseline, hé Jacqueline waar is dat potje vet…”. Met een temperatuur van rond de 4 graden was het een aangenaam loopweertje. Maar ik ben een enorme koukleum, dus ik loop met dit soort temperaturen met een muts op, buff om en handschoenen aan. Nadeel daarvan is dat na ongeveer 15 kilometer alles bezweet is. En wanneer dan de noordoostenwind opkomt, wordt je snel koud.

Moe maar voldaan

Al met al was het een prachtige loop. Totaal geen spijt dat ik heb meegedaan, hoewel ik inmiddels wel met een flinke blaar onder mijn voet opgescheept zit. Mijn eindtijd? Ik was 36 seconden sneller dan ik had ingevuld.

 

Sportieve groet, Ronald Voort.