Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Huub van Langen
Foto: Esther Rikken fullscreen
Universiteit Twente, één van de highlights van het nieuwe parcours van de Enschede Marathon
Foto: Esther Rikken fullscreen
Universiteit Twente, één van de highlights van het nieuwe parcours van de Enschede Marathon
Foto: Esther Rikken fullscreen

Huub van Langen: 'Komende editie móét het keerpunt worden voor de Enschede Marathon'

Geplaatst 17 apr 2018 - 07:42
Gewijzigd 17 apr 2018 - 11:36

De 50e editie van de oudste marathon van Nederland moet ervoor zorgen dat de Enschede Marathon zichzelf weer op de kaart zet.

"De Enschede Marathon moet weer bij de belangrijkste vijf van Nederland gaan horen. Komende zondag moet de omslag gemaakt worden", aldus Huub van Langen, lid van de loperscommissie van de Enschede Marathon.

In zwaar weer

De belangrijkste afstand van het hardloopevenement heeft zware jaren gekend. Zo stonden er vorig jaar slechts 600 lopers aan de start van de hele marathon. "Wil je bij de belangrijkste marathons van Nederland horen, dan zal het bestuur van de Enschede Marathon moeten werken aan het aantal deelnemers op de hele afstand", aldus van Langen. 

Ommezwaai

Wellicht dat het nieuwe parcours, dat komende editie voor het eerst door de deelnemers gelopen gaat worden, voor de ommezwaai kan zorgen. "Het is voor ons als loperscommissie van de Enschede Marathon een droom die uitkomt. Wij verwoorden wat de lopers willen. En dus zijn we al jaren aan het lobbyen, bij het bestuur, voor een nieuw parcours".

Kritiek

"Er was ontzettend veel kritiek op onder meer het lange, saaie en vaak winderige stuk van Glanerbrug naar Enschede. Een stuk van het parcours dat twee keer door de deelnemers werd gelopen. Dit wilde men niet meer. Evenals het feit dat de lopers van de hele marathon twee keer hetzelfde rondje moesten afleggen. We hebben het vorige parcours acht jaar lang gebruikt en dat was meer dan voldoende". 

Op de kaart

"Het nieuwe parcours gaat langs meerdere highlights van de stad, is meer dan twee keer hetzelfde rondje én voor het publiek erg toegankelijk. Dit moet de Enschede Marathon weer op de kaart zetten. Het móét deze editie echt gebeuren, anders staat de toekomst van de oudste marathon van ons land op het spel". 

Nu of nooit

"We stevenen af op 1.200 deelnemers op de 42.195 km en dat is meer dan we hadden gehoopt. Wanneer we dit aantal in de toekomst kunnen vasthouden en uitbouwen naar 2.000, dan horen we er weer bij. Bij de vijf belangrijkste marathons van Nederland", aldus Van Langen.