Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Maarten & Jesse Nijland op de top van de Mont Ventoux
Foto: BikeChallenge fullscreen

Deelnemers Challenge Mont Ventoux weer terug in Nederland, verslagenheid overheerst

Geplaatst 04 jun 2018 - 14:52
Gewijzigd 04 jun 2018 - 15:14

Afgelopen zaterdag hebben 150 deelnemers meegedaan aan de Challenge Mont Ventoux. Een sportief goede doelen-evenement dat dit jaar werd omringd door een zwarte rand. Tijdens de voorbereiding van de Challenge Mont Ventoux van Join4Energy heeft namelijk een noodlottig ongeval plaatsgevonden.

Bij een controlerit op van de motorbegeleiders van het evenement vond een ongeval plaats. Hierbij is een 45-jarige Hengeloër om het leven gekomen. Over de toedracht van het ongeluk bij de Mont Ventoux in de Provence is nog niets bekend.

De Hengeloër was samen met zijn levenspartner in Frankrijk als begeleider van de benefietactie Join4Energy. In samenspraak met de familie heeft de organisatie van de Challenge Mont Ventoux besloten om het evenement voort te zetten.

Geschokt tot en met

Voormalig professioneel fietser Maarten Nijland uit Rossum is als fiets-, loop- en mountainbikecoach betrokken bij de Stichting Join4Energy. "Het beloofde een mooie editie te worden met 150 deelnemers."

"Onder hen mijn 12-jarige zoon Jesse, die voor het eerst een dergelijke klim gaat maken. Het hele team, deelnemers, begeleiders en organisatie waren er klaar voor. Het eenzijdig ongeval op donderdag, waarbij een motorbegeleider van ons om het leven kwam, sloeg in als een bom", aldus Nijland.

Verdriet overheerst

"Afgelopen zaterdagochtend was de start van de Mont Ventoux Challenge voor Join4Energy. Iedereen heeft zijn best gedaan. Vreugde en trots toen het hele team boven was, maar het verdriet overheerst", aldus een aangeslagen Nijland. In totaal werd er € 201.220,- opgehaald voor de bestrijding van de energiestofwisselingsziekten.

"Het waren zware dagen. In Frankrijk hebben de 150 deelnemers hun emoties gedeeld, met elkaar. Nu gaat de aandacht uit naar de uitvaartplechtigheid van onze challenge-genoot", aldus Nijland van team BikeChallenge.