Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Advocaat Mario D. in cassatie
Foto: Gerechtshof Arnhem fullscreen

Advocaat monstertruckbestuurder Mario D. in cassatie

Geplaatst 01 jun 2018 - 18:12
Gewijzigd 02 jun 2018 - 06:34

De advocaat van monstertruckchauffeur Mario D. gaat in cassatie tegen de straf van vijftien maanden cel, die vorige week werd opgelegd. De hoge raad zal zich vanwege de complexiteit van de zaak vermoedelijk pas over een jaar over de zaak buigen, aldus de advocaat van de monstertruckchauffeur.

D. werd veroordeeld voor het monstertruckdrama in Haaksbergen in september 2014. Drie mensen kwamen om het leven en tientallen mensen raakten gewond toen de monstertruck, bestuurd door Mario D., het publiek in reed.

De rechter legde hem vijftien maanden cel op voor zijn aandeel. In hoger beroep werd dezelfde straf opgelegd. In cassatie gaan bij de Hoge Raad is de laatste kans voor D. om onder de celstraf uit te komen.

Mario D. hoeft tot aan de uitspraak van de hoge raad niet de cel in. Doorgaans wordt een zaak binnen een half jaar behandeld, maar advocaat Oude Breuil verwacht dat de behandeling in dit geval langer op zich zal laten wachten. "Alles moet worden uitgewerkt en dat is in deze zaak behoorlijk omvangrijk. Ik verwacht dat de hoge raad de zaak over ongeveer een jaar behandelt."

Mate van schuld
Advocaat Oude Breuil wil inzetten op de mate van schuld. Daarin bestaan volgens de raadsman drie gradaties. De rechter heeft D. de middelste vorm gegeven, Oude Breuil pleit voor de mildste.