Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Schaatsen op de Bovenwijde. Foto: @Paarsepracht
Foto: fullscreen
Schaatsen in Giethoorn. Foto: Marianne Lennips
Foto: fullscreen

Drukste dag tot nu toe in Giethoorn met schaatsers

Geplaatst 20 jan 2013 - 19:33
Gewijzigd 21 mrt 2013 - 13:08

Zondag was tot nu toe de drukste dag in Giethoorn met schaatsers die in het natuurgebied Weerribben-Wieden wilden schaatsen. De schaatsers kwamen uit heel Nederland.

Op de Bovenwijde in Giethoorn wordt al een aantal dagen geschaatst, hoewel er steeds werd gewaarschuwd dat het ijs nog niet veilig was. Dat is overdag goed te zien op de webcam van RTV Oost die op het meer staat gericht. Inmiddels wordt op veel meer plekken in het natuurgebied geschaatst en ook op de grachten in Giethoorn zelf. Volgens de Meppeler Courant ontstond daardoor zondagmiddag zelfs een verkeerschaos en hadden schaatsers moeite om een parkeerplek te vinden.

Ook op andere plekken in de provincie waar geschaatst kan worden was het druk. Veel van de ijsbanen zijn inmiddels open. Het blijft de komende week vriezen, maar het is onduidelijk of er grote tochten georganiseerd kunnen worden. IJsclub Giethoorn blijft waarschuwen voor onveilig ijs.

Hoe mooi het ijs in het gebied is en hoeveel er wordt geschaatst blijkt ook uit dit filmpje op YouTube, dat gemaakt werd door shorttracker Mark Prinsen uit Wanneperveen.

Foto's: @PaarsePracht en Marianne Lennips