Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Vijf Merentocht
Foto: fullscreen
De media wordt geladen ...
De media wordt geladen ...

Schaatstocht Vijf Merentocht gaat definitief door

Geplaatst 23 jan 2013 - 10:15
Gewijzigd 21 mrt 2013 - 13:08

De Kop van Overijssel heeft morgen de primeur van de eerste toertocht op natuurijs. De schaatstocht Vijf Merentocht gaat definitief door.

Vanmorgen is er toestemming voor gegeven door de gemeente en de KNSB. De tocht wordt georganiseerd door de ijsclubs Giethoorn en Belterwiede. De laatste keer dat de tocht werd gehouden is 6 februari vorig jaar. Toen deden er acht- tot tienduizend schaatsers aan mee.

Tweet IJsclub Belterwiede

Voor de tocht zijn er verschillende startplaatsen in Giethoorn en Wanneperveen. Ook voor vrijdag en zaterdag staan er toertochten in de Kop van Overijssel gepland. Of die definitief doorgaan is nog onduidelijk. TV Oost zendt morgen de hele dag live beelden uit. RTV Oost staat met de camera bij eetcafé Belterwiede in Wanneperveen.

Praktische informatie

Een startkaart kost 6 euro per persoon en de starttijden zijn van 9.00 tot 14.00 uur. Startplekken in Wanneperveen zijn: IJsclub Wanneperveen, Bovenboerseweg 55 - Restaurant Big Texas, Veneweg 122 - Café/Restaurant Belterwiede, Veneweg 191 - Paviljoen aan het Wiede, Veneweg 247. Voor startplekken in Giethoorn volgt u de aanwijzingen op de route.