RTV Oost

 

Voorlichtingsdag

Hoe weet je nou wat je later kunt doen met je opleiding? Welke functies zijn er allemaal binnen de regionale omroep en waarom is werken bij een regionale omroep zo ontzettend leerzaam? Allemaal vragen waar je tijdens de Voorlichtingsdag bij RTV Oost antwoorden op krijgt. Doe jij een studie die met media te maken heeft? Of zou je graag in de mediawereld aan de slag willen? Kom dan eens kennis maken met de wereld die media heet. 

Wanneer en voor wie?

Doe jij de studie Journalistiek, Communicatie, Media & Entertainment, MIC en/of Cross Media? Dan is deze Voorlichtingsdag bij uitstek iets voor jou! Doe je een andere opleiding maar wel in de richting van media, of ben je geïnteresseerd in de technische kant van ons vak? Laat het ons dan ook weten. We kunnen ons programma hier op aanpassen.

De eerstvolgende Voorlichtingsdag bij RTV Oost is op dinsdag 27 november 2018!   


Werken in de media - regie - fotograaf: RTV Oost

Programma

De voorlichtingsdag begint rond 10.00 uur met een ontvangst met koffie en thee, gevolgd door een welkomstwoord en een introductie van de dag. In de ochtend komen er verslaggevers/redacteuren aan het woord. Zij vertellen over het werk dat zij doen binnen RTV Oost. Je krijgt op deze manier meer inzicht in een aantal banen die je na afloop van je studie uit zou kunnen oefenen.

Onze P&O medewerker Jolanda Caspers geeft met een presentatie aan, wat werken binnen de omroep inhoudt, welke studie je gevolgd moet hebben voor een bepaald beroep, welke stages er te lopen zijn, welke functies er zijn etc.

Hierna lunchen we in het bedrijfsrestaurant. De lunch wordt aangeboden door RTV Oost maar uiteraard ben je ook vrij om je eigen lunch mee te nemen.

Werken in de media - journalist en cameraman - fotograaf: RTV Oost

Na de lunch wat meer interactie op het programma. Een collega vertelt over haar werk als programmamaker, ze vertelt hoe een programma als Overijssel Vandaag en OverUIT de Kunst tot stand komt en wat er allemaal bij komt kijken. Tevens gaat ze actief met je aan de slag om je het een en ander te leren over cameratechnieken, het afnemen van interviews en het stellen van de juiste vragen.

Na afloop volgt er nog een korte rondleiding door iemand van de afdeling PR en krijg je een beeld van wie RTV Oost is en hoe de studio's eruit zien. Rond 15.00 uur eindigt het programma.

 

Werken in de media - redactie - fotograaf: RTV Oost

Aanmelden

Meld je aan via voorlichtingsdag@rtvoost.nl onder vermelding van je naam, leeftijd, studierichting en school en je adresgegevens. Je ontvangt dan een bevestiging en een routebeschrijving!
Op de Voorlichtingsdag zelf kun je je tussen 09.30 en 10.00 uur melden bij de receptie.

Ben je verhinderd? Meld je dan uiterlijk één dag van te voren af!

Meer informatie?

Voor vragen kun je contact opnemen met de afdeling PR per e-mail pr@rtvoost.nl of per telefoon (074) 2456 466.

Spreekbeurtpakket

Wil jij een spreekbeurt/werkstuk maken over RTV Oost? Dat vinden wij natuurlijk hartstikke leuk. Wij willen hierbij graag helpen en hebben daarom een spreekbeurtpakket samengesteld. Dit is een uitgebreid pakket bestaande uit informatie over RTV Oost, foto's en een Powerpointpresentatie die je kunt gebruiken ter ondersteuning. 

Klik hier om het spreekbeurtpakket te downloaden.

Eén van de belangrijkste dingen is om je spreekbeurt goed voor te bereiden. Want het laatste wat je wilt wanneer je voor de klas staat is dat je niet meer goed weet wat je moet zeggen. Wanneer je een leuk onderwerp kiest, is het ook makkelijker je spreekbeurt tot een goede einde te brengen.

Het spreekbeurtpakket van RTV Oost bestaat uit de volgende onderdelen:

• Tips en trucs voor een goede spreekbeurt.
• Informatie over de geschiedenis, de organisatie, publieke omroep en de calamiteitenzender.
• Extra informatie over hoe een radio en televisie-uitzending/programma gemaakt wordt.
• Een powerpoint presentatie om je op gang te helpen.

Veel succes!