Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Tientallen boetes in Zwolle
Foto: Facebook Verkeerspolitie Overijssel fullscreen

Tientallen boetes bij verkeerscontrole in Zwolle

Geplaatst 08 feb 2018 - 08:16
Gewijzigd 08 feb 2018 - 08:22

Bij een verkeerscontrole in Zwolle zijn gisteren tientallen boetes uitgeschreven. De meeste bonnen werden uitgedeeld voor onjuiste of defecte verlichting van aanhangers, auto's en busjes. Veertien bestuurders kregen daar een bekeuring voor.

De controle werd gehouden bij het RDW. In totaal werd er 54 keer proces-verbaal opgemaakt.

Naast boetes voor slechte verlichting werd er ook bekeurd voor gladde banden (8), vasthouden telefoon (7), niet dragen gordel (4), overbelading (4), hulpkoppeling onjuist of niet bevestigd (2), te veel geluid (2), geen verzekering voertuig, kentekenplaat niet zichtbaar, niet deugdelijk bevestigd wiel, niet deugdelijk stuurinrichting en ander licht voeren dan toegestaan.

Ook werden er vijf boetes uitgeschreven voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 121 kilometer per uur waar 70 kilometer per uur is toegestaan. Drie bromfietsers gingen op de bon voor een te hoge constructiesnelheid. De bromfietsen mogen pas weer de weg op als ze officieel zijn goedgekeurd door het RDW.

Meer dan honderd bestuurders werden gecontroleerd op alcoholgebruik, niemand had te veel gedronken. Ook werd er een bloedproef afgenomen na een positieve speekseltest op THC/cocaïne.

Meer lezen over: