Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Overvaller slaat bejaarde weduwe gebroken kaak bij inbraak Enschede
Foto: RTV Oost fullscreen

Overvaller slaat bejaarde weduwe gebroken kaak bij inbraak Bentrotstraat Enschede

Geplaatst 10 apr 2018 - 12:19
Gewijzigd 10 apr 2018 - 14:11

Het slachtoffer van de overval in Enschede, een bejaarde weduwe, is vannacht door de overvaller in haar gezicht geslagen. De vrouw is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. 

Jeanette Westra, de dochter van het slachtoffer, wist niet wat haar overkwam toen haar moeder haar rond 04.00 uur 's nachts opbelde. "In het begin sloeg ze wartaal uit. Ze zei dat er een man in huis was die haar dood wilde maken", aldus Westra. "Al snel besefte ik dat het echt zo was".


Gebroken botten

De dader is op een gegeven moment naar de slaapkamer gegaan, waar de weduwe was. Toen hij de vrouw zag, zou hij haar mond hebben dichtgedrukt en haar meerdere keren in het gezicht hebben geslagen, waardoor zij haar kaak op meerdere plekken brak. De vrouw was hier zo van geschrokken dat zij medewerking verleende door aan te wijzen waar kostbare spullen lagen.

De overvaller zou geld en meerdere spullen buit hebben gemaakt, waaronder een pinpas. "Mijn moeder gaf de verkeerde pincode door, de pas is daardoor ook ingeslikt bij de pinautomaat", aldus Westra. Volgens de dader stond er iemand beneden te wachten om het slachtoffer 'van kant te maken' als ze de verkeerde code gaf. Dit bleek niet waar te zijn.

Ziekenhuis
De 83-jarige weduwe is na een ziekenhuisbezoek inmiddels weer thuis. Hoewel meerdere botten in haar gezicht zijn gebroken, zijn haar hersenen volgens Westra niet aangetast. "Het ziet er dus naar uit dat er geen onherstelbare schade is".

De politie doet op dit moment onderzoek naar de overval en roept getuigen op zich te melden. Er is nog geen verdachte opgepakt.