Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Vrouw aangerand in bus
Foto: Flickr Creative Commons / harry_nl fullscreen

Vrouw (18) aangerand in bus tussen Zwolle en Dedemsvaart

Geplaatst 10 apr 2018 - 16:20

Een 18-jarige vrouw is vorige week aangerand in de bus van Zwolle naar Dedemsvaart. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.

De aanranding vond dinsdagavond 3 april plaats op buslijn 29. De vrouw werd die avond kort na 23.30 uur op het busplatform aan het Stationsplein in Zwolle aangesproken door twee jongemannen. Eén van de mannen ging weg en de ander bleef achter en werd opdringerig.

Het slachtoffer stapte in de lijnbus 29 van 23.50 uur en de achtergebleven jongeman stapte mee de bus in. In de bus was nog een aantal andere reizigers aanwezig. De bus is gaan rijden en tijdens de rit heeft er een zedenincident plaatsgevonden. 

Onderzoek politie

De politie onderzoekt het incident en werkt daarbij samen met het vervoersbedrijf. Hierbij wordt al het relevante en beschikbare beeldmateriaal veiliggesteld voor het onderzoek en er wordt met getuigen gesproken. Beschikbare informatie wordt eerst nader onderzocht op aanknopingspunten die kunnen leiden naar een verdachte. 

De politie zoekt getuigen van het voorval. "Mogelijk hebt u iets gezien of gehoord en besefte u toen niet wat er gaande was. Daarom vraagt de politie nadrukkelijk aan de reizigers die die avond in de betreffende bus hebben gezeten om contact met hen op te nemen. U kunt bellen met het telefoonnummer van de politie 0900-8844 en vragen naar de afdeling zeden gevestigd in Zwolle."