Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Arrestatieteam politie omsingelt woning Enschede
Foto: News United fullscreen
De media wordt geladen ...

Arrestatieteam politie omsingelt woning Enschede, omwonenden staan voor raadsel

Geplaatst 30 mei 2018 - 09:11
Gewijzigd 30 mei 2018 - 11:51

De politie heeft de omgeving van de Espoortstraat in Enschede vanochtend groot afgezet. In het appartementencomplex bevond zich een man die "zichzelf iets aan dreigde te doen". Wat de man precies van plan was, wil de politie uit privacyoverwegingen niet zeggen.

Volgens omstanders was de man bewapend, dit kan de politie niet bevestigen. De situatie is inmiddels weer onder controle. "We hebben de man in veiligheid kunnen brengen en ook de omgeving is weer veilig. De man is overgedragen aan hulpverleners", vertelt woordvoerder Petra Rijnten.

Buurtbewoners in het ongewisse

Omwonenden van de seniorenflat in de Espoortstraat hebben geen idee wat er zich precies heeft afgespeeld in hun complex. "Er zat iemand in de flat. Meer weten we niet", vertelt een buurtbewoner. "We moesten binnen blijven, het liefst met de ramen en deuren dicht."

"Toen het arrestatieteam binnenviel was er wel een hoop lawaai", vervolgt hij. De buurtbewoner weet in ieder geval te melden dat het om een jonge man zou gaan die zich in de woning ophield. "Dat hoort hier natuurlijk niet thuis. Dit is een seniorenflat."