Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
In beslag genomen cocaïne
Foto: @Bundespolizei Bad Bentheim fullscreen

Grenspolitie onderschept transport cocaïne met straatwaarde van 143.000 euro

Geplaatst 08 jun 2018 - 17:20
Gewijzigd 08 jun 2018 - 17:47

Het grensoverschrijdende politieteam van Bad Bentheim heeft gisteren een cocaïnetransport aan de Nederlands-Duitse grensovergang op de A1 bij De Poppe onderschept. De drugs zat verstopt in een auto met een Deens kenteken. De twee inzittenden, een 28-jarige en een 31-jarige man, zijn aangehouden.    

De Duitse politie had de Deense auto al in de peiling, omdat er een dagtripje naar Nederland was gemaakt met onbekende bestemming. Nadat de auto uit Nederland terugkeerde aan de grens werd besloten de wagen bij Gildehaus aan de kant te zetten. Bij een controle werden al snel drugssporen in de auto gevonden. Achter de interieurbekleding zat een ruimte waarin twee kilo cocaïne tevoorschijn kwam. De marktwaarde van de drugs wordt geschat op 143.000 euro.

De Duitse grenspolitie was de afgelopen weken vaker succesvol met het onderscheppen van drugstransporten. Volgens een Duitse politiewoordvoerder is de grensovergang van de A1/A30 bij De Lutte/Gildehaus een hotspot in de drugssmokkel tussen Nederland en Duitsland. De controle op drugssmokkel heeft dan ook hoge prioriteit in het werk van het grensoverschrijdend politieteam.