Het is fiets-naar-je werk-dag!

We moeten allemaal wat vaker de fiets pakken, dat is gezonder en beter voor het milieu. Om dat te stimuleren is het vandaag fiets-naar-je werk-dag!

Jan van Tolij woont in Dalfsen en werkt in Hengelo. Niet echt een fietsafstand zou je denken, maar dat weerhoudt hem er niet van om dagelijks deze ruim honderd kilometer op de fiets af te leggen.

Mijn vrouw vindt mij wel een beetje gestoord
Jan van Tolij

's Ochtends om half 7 vertrekt hij voor een volgens zijn vrouw gestoorde fietstocht van twee uur. Bekijk in onderstaande video de dagelijkse tocht van Jan van Tolij.

Ook de agenten van de politie in Overijssel moeten vaker de fiets pakken voor hun woon-werkverkeer. Een jaar geleden is er zelfs een landelijk project van de Nationale Politie gestart met als uitgangspunt de dienders vaker op hun fiets of e-bike te krijgen.

Tijdens een achtervolging van een winkeldief kan je met de fiets overal tussendoor
wijkagent Wim Nieuwenhuis

Wim Nieuwenhuis is wijkagent in Nijverdal. Hij zit dagelijks op de fiets. Volgens Nieuwenhuis heeft dat meerdere voordelen, niet alleen zorgt het ervoor dat je een fris hoofd krijgt, ook dieven en vandalen in het centrum kan je zo beter achterhalen.

Meer over dit onderwerp:
VECHTDAL REGGESTREEK
Deel dit artikel: