Rechtbank verlengt tbs van oud-Hengeloër die vriendin zwaar toetakelde

De rechtbank in Almelo heeft besloten dat een 30-jarige oud-inwoner van Hengelo de komende twee jaar nog behandeld wordt in de tbs-kliniek waar hij al vier jaar zit. De man kreeg in 2015 tbs met dwangverpleging nadat hij zijn partner nachtenlang gruwelijk mishandelde en dat ook nog eens met zijn telefoon filmde.

De man verdacht zijn partner ervan dat ze vreemd ging. Hij sloeg haar zo bont en blauw dat buurtbewoners haar na haar vlucht niet eens binnen durfden te laten.

De oud-Hengeloër zit al vier jaar in de Mesdagkliniek. Eerder dit jaar werd op zijn kamer een verborgen mobiele telefoon gevonden. Mobiele telefoons zijn verboden in tbs-klinieken, omdat patiënten er contacten mee kunnen onderhouden met de buitenwereld. Die contacten zijn dan niet te traceren. Toen de tbs'er de pincode van het toestel niet wilde geven kwam zijn behandeltraject stil te staan.

De behandeling is inmiddels weer hervat, maar de kliniek adviseerde de rechtbank om de tbs met twee jaar te verlengen. Daar is de rechtbank dus in meegegaan.

Deel dit artikel: