Dutch Basketball League gaat door, ook zonder toeschouwers

De Dutch Basketball League gaat komend weekend gewoon van start, ook al mag er geen publiek bij de wedstrijden aanwezig zijn. Dat hebben de clubs maandagavond besloten.

Eerder dit jaar was er nog unaniem besloten om alleen te spelen als er supporters bij aanwezig kunnen zijn. "Toen konden kosten nog gestuurd worden, omdat spelerscontracten en andere verplichtingen niet waren aangegaan", legt DBL-voorzitter Ramses Braakman uit.

"Zoals de kaarten nu op tafel liggen, geven de clubs juist prioriteit aan het investeren in de band met fans en sponsors. Het is mooi om de collectieve strijdvaardigheid te ervaren en we zijn er samen van overtuigd dat deze keuze ook door onze achterban begrepen en positief ontvangen wordt."

Livestream

Alle wedstrijden in de Dutch Basketball League worden uitgezonden via een livestream, zodat fans hun team wel kunnen zien spelen.

Voor Landstede Hammers, nog altijd de regerend landskampioen, gaat de competitie zondag van start met een thuiswedstrijd tegen Heroes Den Bosch. Bij de vrouwen begint Jolly Jumpers uit Tubbergen zaterdagavond aan het nieuwe seizoen met een duel in eigen huis tegen Loon Lions.

Meer over dit onderwerp:
OVERIGE SPORTEN ZWOLLE
Deel dit artikel: