De Beentjes van Sint-Hildegard grijpt naast Gouden Kalf

De Twentse bioscoopfilm De Beentjes van Sint-Hildegard heeft vanavond naast een Gouden Kalf gegrepen. De film maakte kans in de categorie 'beste film'. In de Utrechtse Stadsschouwburg ging de prijs echter naar Buladó, een Curaçaose gezinsdrama met Everon Jackson Hooi in de hoofdrol.

De Beentjes van Sint-Hildegard was een van de vijf genomineerden. Naast Buladó waren ook Bumperkleef, Mi vida en Kapsalon Romy in de race.

De filmhit van Johan Nijenhuis, met hoofdrollen voor Herman Finkers en Johanna ter Steege, ging in februari in première en draaide een maand totdat bioscopen de deuren moesten sluiten vanwege de coronamaatregelen. Vorige week zaterdag werd de 700.000e bezoeker getrokken.

De Beentjes van Sint-Hildegard is de eerste Twentse bioscoopfilm. Naast Herman Finkers en Johanna ter Steege zijn ook Leonie ter Braak, Ferdi Stofmeel, Aniek Stokkers, Stef Assen en Daphne Bunskoek te zien in de film. Herman Finkers schreef zelf het scenario voor de film, die in Twents dialect is gesproken.

Meer over dit onderwerp:
CULTUUR
Deel dit artikel: