Wat vind jij: Door de nieuwe maatregelen heb ik er vertrouwen in dat we snel verbetering gaan zien

Premier Rutte kondigde tijdens de persconferentie een aantal nieuwe, strenge maatregelen aan die feitelijk leiden tot een gedeeltelijke lockdown. "Een zware hamer die noodzakelijk is om het coronavirus te verpletteren", aldus Rutte over het pakket aan maatregelen.

We gaan dus een gedeeltelijke lockdown in, die heel dicht in de buurt komt van de intelligente lockdown die in maart van dit jaar werd afgekondigd. "Deze keer moet de hamer groot genoeg zijn om het virus plat te slaan", stelt Rutte.

Volgens minister Hugo de Jonge moeten we de nieuwe maatregelen waarschijnlijk een week of vier volhouden, maar over twee weken wordt de balans opgemaakt. "Als het onvoldoende effect heeft, is een volledige lockdown onvermijdelijk", waarschuwde hij.

Hoe kijk jij naar de nabije toekomst? Zijn deze maatregelen inderdaad de hamer die we nodig hebben? Of is het pappen en nathouden en zitten we over vier weken nog steeds in hetzelfde schuitje? Laat het weten door te stemmen en te reageren!Meer over dit onderwerp:
WAT VIND JIJ
Deel dit artikel:

Reageren