Wat vind jij: De koning had niet op vakantie naar Griekenland moeten gaan

Koning Willem-Alexander heeft zijn vakantie in Griekenland vroegtijdig afgebroken. Er ontstond ophef over het feit dat hij en zijn gezin vakantie zouden vieren in de villa in Griekenland, terwijl in Nederland iedereen wordt opgeroepen om weer zoveel mogelijk thuis te blijven. Wat vind jij: kon Willem-Alexander gewoon op vakantie naar Griekenland of niet?

De Oranjes zouden de herfstvakantie doorbrengen in hun riante vakantievilla in Griekenland. Maar al na een paar uur besloten ze naar huis te keren vanwege de ontstane ophef. Mark Rutte kondigde afgelopen dinsdag tijdens de persconferentie aan dat er strengere maatregelen nodig waren om het groeiende coronavirus aan te pakken. Het devies: blijf zo veel mogelijk thuis.

Dat Willem-Alexander met zijn gezin naar Griekenland vertrok, schoot veel Nederlanders in het verkeerde keelgat. De Koning liet dan ook al gauw weten: 'We willen er geen enkele twijfel over laten bestaan: om het Covid-19-virus eronder te krijgen is het noodzakelijk dat de richtlijnen worden nagevolgd. De discussie naar aanleiding van onze vakantie draagt daar niet aan bij.' Hij keerde daarom terug.

Verantwoordelijk

Mark Rutte gaf aan te weten van de vakantie. Alles wat de Koning doet valt onder de verantwoordelijkheid van onze premier, dus ook deze vakantie. Rutte zei daarover vandaag: 'Ik heb de verkeerde inschatting gemaakt over deze reis.' Hij vindt dat hij de koning had moeten afraden om de reis te maken.

Het vakantiehuis van Willem-Alexander en Maxima staat op het Griekse schiereiland Peloponnesos. Hoewel steeds meer gebieden in Europa oranje kleuren, is dit gebied nog geel. Dat betekent dat het niet wordt afgeraden om naar dat gebied te reizen.

Wat vind jij? Heeft Willem-Alexander hier een grote fout gemaakt of valt het wel mee? Stem op de stelling en reageer hieronder of op Facebook.

Meer over dit onderwerp:
WAT VIND JIJ
Deel dit artikel:

Reageren