Wat vind jij: Door het uitlekken van maatregelen voor persconferenties kijk ik er ook niet meer naar

Opnieuw is informatie uitgelekt over de persconferentie van dinsdagavond. Het kabinet maakt vrijwel zeker geen nieuwe ingrijpende maatregelen bekend om de verspreiding van het coronavirus terug te dringen.

Dat melden ingewijden aan de NOS. Zoals het nu lijkt gaan premier Rutte en minister De Jonge ons morgen waarschuwen: als er deze week geen kentering in het aantal besmettingen te zien is, komen er strengere maatregelen. Dat zou komen, omdat het kabinet het nog te vroeg vindt om conclusies te trekken uit de besmettingcijfers.

Ook bij eerdere persconferenties kwam voor de tijd al naar buiten wat de premier en minister ons zouden gaan vertellen. Zo wisten we dat er tijdens de bijeenkomst op 14 oktober extra coronamaatregelen werden afgekondigd. Ook was al uitgelekt welke strengere regels er kwamen, zoals de sluiting van de horeca.

Kijken

Maar wat betekent het lekken van informatie voor de kijkcijfers? De vorige bijeenkomst werd door ruim zeven miljoen mensen bekeken, de conferentie daarvoor trok 6.5 miljoen kijkers, meldt Gids.tv.

Het lijkt dus niets uit te maken voor het aantal kijkers, maar wat vind jij? Kijk jij door de uitgelekte informatie de persconferentie niet meer? Of zit je alsnog aan de buis gekluisterd? Laat het ons weten door te stemmen op onze stelling en discussieer mee in de reacties, hier of op Facebook.

Meer over dit onderwerp:
WAT VIND JIJ CORONACRISIS CORONAMAATREGELEN
Deel dit artikel:

Reageren