Rechtszaak tegen minderjarige verdachte dodelijke woningbrand Nieuwleusen aangehouden

De rechtszaak tegen een minderjarige jongen, die wordt verdacht van brandstichting in zijn ouderlijk huis in Nieuwleusen, is aangehouden. Waarom de zaak wordt uitgesteld, is niet bekend. Vanwege de leeftijd van de verdachte wordt de zaak achter gesloten deuren behandeld. Bij de brand in juli vorig jaar kwam de broer van de verdachte om het leven.

De brand brak in de vroege ochtend van 14 juli 2019 uit. De oudste zoon (22) van het gezin kwam om het leven. Hij lag te slapen op zolder. De jongste zoon, op dat moment 16 jaar oud, was niet in de woning aanwezig. De politie deed forensisch, technisch en tactisch onderzoek en concludeerde dat er sprake was van brandstichting.

In de loop van het onderzoek rezen er dusdanige sterke verdenkingen tegen de jongste zoon, dat besloten werd hem aan te houden. Hij werd na voorarrest tijdelijk onder huisarrest geplaatst.

Het Openbaar Ministerie zegt niets over waarom de zaak vandaag is aangehouden, omdat het om een minderjarige verdachte gaat. Wanneer een eventuele uitspraak volgt is niet bekend.

Meer over dit onderwerp:
VECHTDAL
Deel dit artikel: