Vijf Merentocht verwacht 10.000 schaatsers

De ijsclubs Giethoorn en Belterwiede verwachten dat er vandaag zo'n 10.000 schaatsers mee willen doen aan de Vijf Merentocht.

De Vijf Merentocht is de eerste toertocht op natuurijs deze winter. Vorig jaar werd de tocht voor de laatste keer gehouden. Toen deden er acht- tot tienduizend schaatsers aan mee.

IJsdikte goed
De gemeente en de KNSB gaven gisteren toestemming voor de tocht. Sindsdien hebben telefoon, internet en Twitter roodgloeiend gestaan, aldus de ijsclubs. De tocht is 25 kilometer lang en voert over onder andere de Beulaker- en de Belterwijde. Het ijs was gisteren tussen de 11 en 15 centimeter dik.

TV Oost zendt vandaag de hele dag live beelden uit. RTV Oost staat met de camera bij eetcafé Belterwiede in Wanneperveen. Rond half 9 was het al druk met tientallen schaatsers.  

Praktische informatie
Een startkaart kost 6 euro per persoon en de starttijden zijn van 9.00 tot 14.00 uur. Startplekken in Wanneperveen zijn: IJsclub Wanneperveen, Bovenboerseweg 55 - Restaurant Big Texas, Veneweg 122 - Café/Restaurant Belterwiede, Veneweg 191 - Paviljoen aan het Wiede, Veneweg 247. Voor startplekken in Giethoorn volgt u de aanwijzingen op de route.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Winter in Overijssel Dossiers
Deel dit artikel:

Reageren