Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Kötter bedreigd na steun aan Koningslied
Foto: TC Tubantia fullscreen
De media wordt geladen ...

Kim Kötter bedreigd na steun aan Koningslied

Geplaatst 22 apr 2013 - 14:17
Gewijzigd 04 dec 2014 - 13:04

Een advocaat heeft gekeken naar de reacties die de vroegere miss Nederland Kim Kötter heeft gekregen op haar steunbetuiging aan John Ewbank.

De geboren Losserse nam het op Twitter op voor het Koningslied van John Ewbank en kreeg tal van verwensingen om de oren, onder meer in reacties op een bericht op de website van RTV Oost en op haar eigen Twitteraccount.

De advocaat heeft beoordeeld of de bedreigingen strafbaar zijn. Volgens de advocaat kan Kötter er mee naar de politie stappen, maar zal ze dat niet doen. Wel vindt Kötter de reacties getuigen van weinig respect: ze wordt in het openbaar uitgemaakt voor alles wat maar slecht is. Als het nog erger wordt dan nu het geval is, zegt Kötter naar de politie te stappen.

Kötter zegt dat meer bekende Nederlanders last hebben van schelden en bedreigingen, onder wie Humberto Tan. Kim denkt dat de vaak anonieme reacties voor veel BN'ers aanleiding is om de sociale media links te laten liggen. "Er zou er maar één tussen lopen die wél doet wat hij zegt"'

Bekijk voor al het nieuws uit Overijssel over de inhuldiging Het Oranjedossier.