De affaire Jansen Steur blijft pijnlijk

De afgelopen week plaatste ik een weblog naar aanleiding van de uitspraak van de omstreden oud-neuroloog Jansen Steur. Deze specialist werd veroordeeld tot drie jaar cel. Ik kreeg daarop veel reacties waaronder één van een sportverslaggever van Omroep Zeeland. Ik ken hem uit z’n tijd dat hij bij RTV Oost werkzaam was. Hij berichtte mij dat hij iets bijzonders had meegemaakt naar aanleiding van de uitspraak in de strafzaak tegen de specialist.

In m’n enthousiasme heb ik toen vanuit zijn perspectief de anekdote beschreven, maar had beter moeten weten. Ik had namelijk geen toestemming gevraagd aan de tweelingbroer zelf. Dat neem ik mezelf kwalijk. Ik had tevoren kunnen bedenken dat hij liever niet op welke wijze dan ook in verband wil worden gebracht met deze zaak. Niet dat hij en z’n broer niet ‘on speaking terms zijn’, maar gewoon überhaupt. Bij het verhaal is ook zonder expliciete toestemming van de tweelingbroer diens foto geplaatst. Daarnaast heb ik geschreven dat Jansen Steur eigenaar is van het huis van zijn broer; dat is een onwaarheid.

Ook hier had ik beter moeten weten. Ik heb de privacy geschonden van een dierbaar familielid van de medisch specialist. Dat had ik niet moeten doen. Terecht heeft de tweelingbroer via z’n vrouw aan de bel getrokken. Zij eisten dat het gewraakte blog zouden worden verwijderd. Dat is inmiddels gebeurd. Ook is gevraagd dat ik mij zou verantwoorden waarom dat gebeurd is. Dat doe ik bij deze.

Ik bied oprecht mijn excuses aan voor deze ‘ondoordachte’ actie van mij jegens de tweelingbroer van medisch specialist Jansen Steur en z’n vrouw. Ik heb inmiddels met de echtgenote gesproken alsook met de verslaggever van Omroep Zeeland.

Rob Vorkink

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Rob Vorkink Weblogs
Deel dit artikel:

Reageren