Indoor Twente vertrekt van Go Planet in Enschede naar de Achterhoek

Het internationale paardensportevenement Indoor Twente verhuist van Go Planet in Enschede naar Vragender in de Achterhoek. Ook krijgt de springwedstrijd een nieuwe naam: Jumping de Achterhoek. Dat meldt Omroep Gelderland.

Indoor Twente zou net als in de afgelopen twee jaar in de hal bij Go Planet Expohal gehouden. Het meerdaags evenement stond voor eind november op de agenda, maar dan speelt ook FC Twente een thuiswedstrijd en is er geen parkeerplek voor de paardentrailers.

Goedkoper

Naast het gebrek aan parkeerplaatsen is de organisatie in Vragender goedkoper uit omdat daar al een hippisch centrum is terwijl de hal van Go Planet helemaal geschikt gemaakt moet worden. Dat zou tienduizenden euro's schelen.

Aan Indoor Twente, nu Jumping de Achterhoek, doen jaarlijks internationale topruiters als Gerco Schröder en Jeroen Dubbeldam mee. Zij streden daar om de Grote Prijs van Twente. De organisatie in de Achterhoek verwacht zo'n 25-duizend bezoekers trekken.

Faillissement Go Planet Expo

Vanmorgen werd bekend dat de exploitant van Go Planet Expohal het faillissement van de hal heeft aangevraagd. Het is onduidelijk of het vertrek van Indoor Twente daar de directe aanleiding voor is geweest. De expohal leidt al sinds 2001 een moeizaam bestaan. Sinds de opening volgen de exploitanten elkaar in snel tempo op.

Meer over dit onderwerp:
Go Planet Enschede Nieuws Paardensport Sport
Deel dit artikel:

Reageren