Schreuder geschrokken van financiële situatie van FC Twente

FC Twente-trainer Alfred Schreuder is geschrokken van de financiële positie waarin zijn club op dit moment verkeert. "Ik wist dat we pas op de plaats moeten maken maar dat het zo erg is, wist ik niet. Ik denk dat het voor iedereen als een verrassing komt."

Zijn ploeg kreeg drie punten in mindering en moet nu als de nummer negen van de ranglijst, het duel met Willem 2 aangaan. Hij verwacht niet dat de hectische week invloed heeft op zijn team al heeft hij de situatie wel met de selectie besproken.

"Ik heb ze proberen uit te leggen wat er aan de hand is en met sommige spelers heb ik apart gesproken". Schreuder doelt daarmee op de 'duurdere' spelers waarvan de salarissen in de media kwamen en die hoogstwaarschijnlijk op de transferlijst komen te staan. "Ik vind het niet juist dat die gegevens openbaar worden gemaakt maar dat hoort er blijkbaar bij".

Over zijn eigen toekomst wil hij nog niet zinspelen. "Ik hou me bezig met de trainingen en de wedstrijden en ben ook niet in de positie om daar over te speculeren. Ik ben onderdeel van een fantastische club en moet zorgen dat de achterban weer achter ons gaat staan". Twente wist de afgelopen vijf duels niet te winnen en lijkt de doelstelling, een plek bij de eerste vijf, ook te moeten bijstellen. "De plaatsen vier tot en met zeven spelen play offs. Daar moeten we ons eerst op richten" aldus Schreuder in een uitgebreid radio-interview met RTV Oost.

Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.