Dalfsen werkt alternatieven voor Rechterensedijk uit

Het gemeentebestuur van Dalfsen gaat de komende tijd verschillende alternatieven voor de Rechterensedijk uitwerken. Langs de dijk staat een aantal oude karakteristieke bomen die het lastig maken om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Vorig jaar december besloot de gemeenteraad van Dalfsen 120 bomen langs de smalle weg te laten kappen om het aantal ongelukken op de weg te verminderen. Het plan stuitte in Dalfsen op veel weerstand, omdat de bomen er al 150 jaar staan en de weg een bijzonder karakter geven.

Ruim elfhonderd inwoners van Dalfsen gaven onlangs gehoor aan de oproep van de gemeente om deel te nemen aan het burgerpanel over de Rechterensedijk. Zevenhonderd reacties bleken bruikbaar.

Een aparte rijbaan, de bomen geheel of gedeeltelijk kappen en nieuwe bomen herplanten of niets doen: het zijn allemaal varianten die de komende tijd uitgewerkt gaan worden. Het college van burgemeester en wethouders wil vanuit deze varianten komen tot twee voorstellen, waaruit uiteindelijk wordt gekozen. Ook wordt er nog een hoorzitting voor de bevolking gehouden.

Meer over dit onderwerp:
Rechterensedijk Dalfsen Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren