Grote verkeersdrukte door bekerfinale, eerste bussen in Rotterdam aangekomen

De honderden bussen met voetbalfans die op weg zijn naar de bekerfinale tussen PEC Zwolle en FC Groningen in Rotterdam veroorzaken zondagmiddag grote drukte op de Nederlandse wegen. Op de routes vanuit Groningen en Zwolle naar Rotterdam is het mede door vakantieverkeer extra druk. Rond drie uur kwamen de eerste bussen in Rotterdam aan.

Zo staan voor het verkeersplein Joure files door bussen en vakantieverkeer, melden de verkeersdiensten van ANWB en VID. Er zijn circa vijfhonderd bussen met tienduizenden fans onderweg naar de Kuip. Enkele Groningse boeren reden in de nacht van zaterdag op zondag zelfs in negen uur tijd de 250 kilometer per trekker naar Rotterdam.

Motoragenten begeleiden de bussen

Motoragenten zullen de supportersbussen naar de Kuip begeleiden voor een goede doorstroming. Bij Gouwe Aquaduct staat door een ongeluk inmiddels zes kilometer file richting Rotterdam. Daar zijn enkele auto's op elkaar gereden. In die file komen mogelijk ook de fans te staan die met bussen vanuit het noorden naar de bekerfinale in Rotterdam rijden.

Ook in het oosten van het land is het druk door recreatieverkeer. Veel Duitse automobilisten keren terug na een lang weekeinde in Nederland. Zo staat op de A12 tussen Arnhem-Noord en Zevenaar een lange file. Ook op de A58 tussen Vlissingen en Bergen op Zoom is het bij knooppunt Markiezaat behoorlijk druk, meldt de ANWB.

Deel dit artikel:

Reageren