385.000 euro geboden voor oude zonneauto Solar Team Twente

Op internet is inmiddels 385.000 euro geboden voor de zonneauto 21Connect van het Solar Team Twente. Daarmee is de vaart eruit; het laatste bod is van drie dagen geleden.

Het Solar Team wil met de opbrengst van deze zonneauto uit 2011 de reis naar Australië in oktober bekostigen. Dan doet het team met de nieuwe zonneauto mee aan de World Solar Challenge.

De zonneauto 21Connect voldoet niet aan de eisen voor een normale personenauto en mag daarom de openbare weg niet op. De auto is voor de liefhebber die er op eigen terrein mee wil rijden. De ontwikkeling heeft een miljoen euro gekost. "Hij heeft maar 4.000 kilometer op de teller en is in 2011 vijfde geworden", aldus de wervende tekst. Hoeveel de auto minimaal moet opbrengen, wil het Solar Team niet zeggen.

De advertentie voor de zonneauto staat tot vrijdag op Marktplaats. Deze week is onderzocht in hoeverre de biedingen serieus zijn. Op basis van die conclusies en de hoogte van het laatste bod besluit het Solar Team of de advertentie wordt verlengd. Die is zes dagen geleden op internet geplaatst. Op de eerste dag was na tientallen biedingen al ruim een ton geboden.

Meer over dit onderwerp:
Solar Team Twente Enschede Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren