Omwonende Volkspark Enschede: "Ik heb slachtoffer horen schreeuwen"

Enkele omwonenden zeggen knallen gehoord te hebben, Mylou Bijleveld weet zeker dat het geschreeuw dat ze hoorde van het slachtoffer was. Het misdrijf in het Volkspark in Enschede gebeurde in de plek tegenover haar balkon, bij het oorlogsmonument.

Ze was vrij laat naar bed gegaan en kon in eerste instantie de slaap niet vatten. "Maar ik denk dat het rond half vier was toen ik een heel monotoon geschreeuw hoorde. Het leek wel een brulkikker. Op een gegeven moment hoopte ik echt dat dat beest er een keer mee zou ophouden, want ik kon er niet meer van slapen", zegt ze, terwijl ze vanaf haar balkon kijkt naar het Volkspark, waar de politie al de hele ochtend bezig is met onderzoek.

"Ik zie wel eens vaker 's avonds of 's nachts mannen in het park lopen. Twee weken geleden heb ik zelfs de politie gebeld omdat ik verdachte mannen meende te zien. Ik had toen een beetje het idee dat ze me niet helemaal serieus namen. Er mogen immers 's nachts mensen in het park komen, dus ik moest me maar niet zo druk maken."

Brulkikker

Afgelopen nacht heeft ze er dan ook niet aan gedacht om de politie te bellen. Ze dacht zelfs aanvankelijk dat ze een brulkikker hoorde. Maar toen ze wakker werd en haar telefoon bekeek, werd haar gelijk duidelijk dat er iets gebeurd was. "Ik had allerlei berichtjes van vrienden die me vroegen wat er aan de hand  was bij mij aan de overkant. Toen ben ik ook naar mijn balkon gelopen en zag ik al die politie en die linten. Ik ben ervan overtuigd dat het geschreeuw dat ik hoorde met deze zaak te maken heeft gehad."

Mylou heeft al te horen gekregen dat de politie nog bij haar langs komt voor een precieze getuigenverklaring. Wellicht kan ze meer licht in de zaak brengen. "Ik hoop dat ik ze kan helpen. Ik heb bijvoorbeeld gisteravond wel een fiets zien staan daar bij dat bankje. En iets verderop stond een man. Ik weet natuurlijk niet of het iets met elkaar te maken heeft, maar je weet maar nooit."

Beelden van bewakingscamera's onderzocht

Ondertussen heeft de politie honden ingezet om een groot deel van het Volkspark te onderzoeken op sporen. Een helikopter heeft vanmorgen boven het gebied gevlogen om beelden te maken. Het misdrijf vond plaats in de buurt van het herdenkingsmonument in het Volkspark. Omdat dit bestaat uit grote bronzen beelden, hangen er bewakingscamera's in de buurt. De camera's worden onderzocht om te kijken of er bruikbare beelden zijn van het misdrijf.

Meer over dit onderwerp:
misdrijf Volkspark Enschede Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren