Dode man in Volkspark in Enschede geïdentificeerd

De man die afgelopen donderdag dood werd aangetroffen in het Volkspark in Enschede is geïdentificeerd. Het gaat om de 41-jarige Ismail Kalaitzi. Hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats, zo meldt de politie.

Het slachtoffer verbleef de afgelopen maanden op verschillende adressen in Enschede. Familieleden in Duitsland zijn van zijn overlijden op de hoogte gesteld. Uit sectie die op het lichaam is verricht, blijkt dat hij met geweld om het leven is gebracht. Nadere details uit de sectie wil de politie niet bekend maken.

Afgelopen vrijdag werd het Volkspark, dat voor een forensisch sporenonderzoek voor het publiek was afgesloten, weer vrijgegeven. Uit het politie-onderzoek is gebleken dat het slachtoffer regelmatig in het Volkspark verbleef. Aan het onderzoek werken veertig politiemensen.

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met mensen die de afgelopen maanden contact met hem hebben gehad en iets over zijn leefpatroon en contacten kunnen vertellen. In zijn omgeving werd het slachtoffer aangesproken met “Isi”.

Meerdere omwonenden verklaarden al wel iets gezien of gehoord te hebben. Zo zouden er knallen gehoord zijn en vertelde een buurvrouw dat ze rond half vier in de nacht iemand heeft horen schreeuwen. Het lichaam werd 's morgens gevonden door een jogger.


Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven via 0800-7000.

Deel dit artikel:

Reageren