Omgekomen man in Volkspark in Enschede bekende van politie

De man die vorige week in het Volkspark om het leven is gebracht, is een bekende van de politie. Dat zegt een woordvoerder.

Het slachtoffer is een harddrugsgebruiker die in juni nog is opgepakt voor een fietsendiefstal. De politie herkende hem donderdag, maar dat geldt niet als een identificatie. Het heeft tot vandaag geduurd voor de identiteit naar buiten werd gebracht omdat de familie van de man in Duitsland opgespoord moest worden.

Het 41-jarige slachtoffer, Ismail Kalaitzi, verbleef al enkele maanden in Enschede, maar had geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij was vaker in het Volkspark dat bekend staat als homo-ontmoetingsplek of plek voor drugsdeals. De politie kan niet zeggen met welke reden de man naar het park ging.

De politie weet nog niet wat er in de nacht van woensdag op donderdag in het Volkspark is gebeurd en of sprake is van een drugsgerelateerde moord, een uit de hand gelopen ruzie of mishandeling. "We zetten het onderzoek breed op", aldus woordvoerder Dierkx van de politie. Duidelijk is wel dat de man door geweld om het leven is gekomen. Het buurtonderzoek is nog in volle gang. Er zijn veertig politiemensen op de zaak gezet.

De politie zoekt getuigen of mensen die de man kenden. Het RTV Oost-opsporingsprogramma Onder de Loep besteedt aandacht aan de moord. Het programma wordt zondag uitgezonden op TV Oost.   

Meer over dit onderwerp:
Volkspark Enschede Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren