Ronkende motoren en de geur van benzine in Ommen tijdens de start van The Cannonball Run

De 4e editie van The Cannonball Run, een toertocht met oude auto's, is gestart vanuit Ommen. De komende vijf dagen rijden de teams richting Oost-Europa, via Duitsland, Tsjechiƫ, Polen, Slowakije en Hongarije. Onderweg krijgen de teams allerlei opdrachten die ze moeten uitvoeren.

Bij de start van de toertocht in Ommen verschenen vanmorgen 75 auto's aan de start met deelnemers uit Nederland, België en en Curaçao. Met ronkende motoren en de geur van benzine verschenen zeer diverse teams aan de start. Van een chique oude Daimler van 60 jaar oud tot redelijk jonge Volvo's die net aan de leeftijdsgrens van minimaal 15 oud voldeden.

Ieder team bestaat uit een bestuurder en een navigator. Onderweg moeten de teams iedere dag vijf opdrachten uitvoeren. "Die opdrachten hebben ook te maken met het land waar we verblijven. Over dit jaar wil ik nog niks kwijt, maar zoals vorig jaar met een tocht door Engeland. Moesten de deelnemers theedrinken in Wales bij mensen thuis," zegt organisator Marco Bouwmeester.

Vooral plezier

De deelnemers rijden via landelijke routes tot het eindpunt in Hongarije. Bouwmeester: "Vanuit daar kan iedereen weer huiswaarts, of kunnen ze er nog een vakantie achteraan plakken. Tijdens de rit speelt snelheid geen rol, maar de vindingrijkheid en het plezier staat voorop. Meedoen aan The Cannonball Run betekent altijd thuiskomen met een tas vol met verhalen en belevenissen."

Een deel van het inschrijfgeld gaat naar een goed doel. In totaal is er 2250 euro opgebracht voor Stichting Ambulance Wens.

Meer over dit onderwerp:
Rally Toertocht Auto's Oldtimers Ommen Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren