Agenten houden omgeving alle acht Jumbo supermarkten in Zwolle in de gaten na vondst explosief

Dagelijks worden de camerabeelden van alle acht Jumbo's in Zwolle bekeken en agenten houden de omgeving van de winkels in de gaten. De supermarkten staan onder verscherpt politietoezicht sinds bekend is dat het verdachte pakketje dat bij één van de filialen werd bezorgd, explosief materiaal bevatte.

Het explosief werd op 1 juli gevonden bij de Jumbo aan de Veemarkt. Vanaf dat moment staan de Jumbo-filialen onder politietoezicht. Nu blijkt dat het om een explosief gaat, houdt de politie er rekening mee dat Jumbo doelwit is van iets of iemand. Zeker ook omdat in een Jumbo-filiaal in Groningen onlangs een bom werd ontdekt.

"Of er een verband is, kunnen we niet zeggen, maar we hebben daarover contact met de collega's in Groningen", zegt politiewoordvoerder Jan Thijs van Hemmen. "Uit voorzorg staan alle filialen onder verscherpt toezicht."

Geen reacties over maatregelen van Jumbo

Supermarktketen Jumbo laat in een schriftelijke reactie weten nauw contact te hebben met de politie over de voortgang van het onderzoek. "Een onderdeel daarvan is dat wij zolang het onderzoek loopt, geen inhoudelijke reacties geven over het onderzoek of de beveiligingsmaatregelen - welke zichtbaar en onzichtbaar, binnen en buiten onze winkels - zijn genomen. We hopen dat het onderzoek snel resultaat oplevert", aldus de directie van de supermarkt.

Van zichtbaar politietoezicht was vandaag bij het filiaal aan de Veemarkt nog geen sprake. Ook bezoekers lijken zich er niet druk om te maken en blijven de supermarkt bezoeken.

Deel dit artikel:

Reageren