Meerdere ondernemers melden zich voor gratis winkelruimte in Hengelo

Het initiatief in Hengelo om leegstaande winkelpanden een half jaar lang gratis aan te bieden aan ondernemers lijkt aan te slaan. Meer dan vijf ondernemers hebben al interesse getoond. Vandaag kwamen ze bij elkaar om te bespreken welke plannen ze hebben voor de leegstaande panden.

Onder de geïnteresseerden zijn veel ondernemers die nu een webshop runnen en daarnaast een fysieke winkel willen. Ze merken steeds meer dat klanten spullen eerst willen bekijken voordat ze iets kopen. "Er zijn ondernemers die een winkel willen beginnen in streekproducten, babyspullen en handgemaakte sjaals", zegt centrummanager Gerard Veldhof. "Ze moeten echt met een origineel idee komen, het moet iets toevoegen aan het centrum. We zijn niet op zoek naar winkels waar producten worden verkocht die je ook bij Blokker of de Hema kunt kopen."

Veel leegstand in centrum Hengelo

In het centrum van Hengelo staan bijna twintig winkelpanden leeg. Om daar wat aan te doen, ontstond het plan 'win je winkel'. Ondernemers met een briljant idee kunnen zo'n winkelpand een half jaar gebruiken, zonder dat ze huur moeten betalen. Eind september moeten de ondernemers daarvoor wel een jury overtuigen.

Ondernemers die gebruik gaan maken van de panden moeten wel een gebruikersovereenkomst tekenen, waarin ze aangeven de intentie te hebben het pand na een half jaar door te huren. De initiatiefnemers van 'win je winkel' verwachten dat de komende weken nog meer ondernemers zich melden.

Meer over dit onderwerp:
winkels hengelo centrum leegstand Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren