Deelname aan watersportevement Vogalonga in Giethoorn blijft achter door slecht weer

Varen op de wateren rond Giethoorn en op verschillende plekken aanleggen voor een culinair of muzikaal uitstapje. Het is het recept van de Vogalonga, een nieuw evenement. Helaas bleef door het slechte weer de deelname met twintig boten ver achter bij de verwachtingen.

Aanvankelijk hadden zo'n 125 mensen zich ingeschreven, maar door het verwachte weer had een derde deel van de deelnemers voortijdig al afgezegd. "De meeste deelnemers zijn roeiers en zitten in open boten," zegt organisator Jan ten Wolde. "Dus met slecht weer is dat heel vervelend."

Toch trotseerden nog zo'n 20 teams de regen en harde wind om te starten op het zwemmerseilandje in Giethoorn. Het eiland dat speciaal voor dit weekend was omgedoopt tot Vogalonga Island, het hart van het watersportevenement. Op die plek konden deelnemers genieten van muziek onder het genot van een hapje en een drankje.

Italiaans

Het watersportevenement is vernoemd naar de Italiaanse roeiwedstrijd Vogalonga. Maar een echte wedstrijd in Giethoorn was het niet. Deelnemers konden verschillende routes varen en onderweg stoppen op bijzondere plekken. Eén van de mogelijkheden was een bezichtiging bij punterwerf Wildeboer of uitkijken over de Weerribben met een gids van natuurmonumenten.

Nieuwe editie

Het evenement duurde in totaal twee dagen en op beide dagen viel het weer tegen. "Toch waren er gisteravond tijdens het feest op Vogalonga Island zo'n 350 bezoekers," zegt organisator Jan ten Wolde. "We gaan nog evalueren maar waarschijnlijk volgt volgend jaar een nieuwe editie van The Dutch Vogalonga."

Meer over dit onderwerp:
Giethoorn Roeien Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren