Roeiende Twentse mariniers kunnen vandaag niet verder

De (oud-)mariniers die in een roeiboot naar Londen varen, hebben vertraging opgelopen. De golven op de Noordzee zijn te hoog om doorheen te roeien.

De mariniers vertrokken zaterdag vanuit Rotterdam, zondag kwamen ze aan in Vlissingen. Het was de bedoeling dat ze vandaag richting Londen zouden gaan, maar door de onstuimige zee wordt dat een dag later. Onder de mariniers zijn ook tien Tukkers die roeien. De sloep van de mariniers wordt door steeds wisselende ploegen bemand. Aan boord zijn onder andere Marc Schotten uit Weerselo en zijn collega Richard Hilberink uit Hengelo.

Roeien voor een goed doel

De tocht van 350 kilometer over de Noordzee doen ze om geld in te zamelen voor een goed doel: meer begrip voor posttraumatische stressstoornis (PTSS). PTSS kan allerlei fysieke en mentale gevolgen geven. Met hun roeitocht vragen ze aandacht voor de problemen die veel collega's hebben doordat ze hebben gediend in oorlogsgebieden.

Marc Schotten en Richard Hilberink waren vorige week nog te gast in Overijssel Vandaag om te vertellen over hun avontuur.

Meer over dit onderwerp:
mariniers roeien noordzee ptss Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren