28 ondernemers hopen op gratis winkelpand in centrum Hengelo

28 ondernemers hopen op een half jaar gratis winkelruimte in Hengelo. De ondernemers hebben zich aangemeld voor het project 'Win je winkel'.

Nieuwe ondernemers reageerden volgens de gemeente massaal op de oproep een leegstaand winkelpand een half jaar huurvrij te betrekken. De aanmeldperiode sloot afgelopen vrijdag.

SCH is blij verrast

Gerard Veldhof van winkeliersvereniging Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH) is blij verrast met het resultaat: "Dit is meer dan we hadden durven verwachten. We hebben 28 heel gevarieerde aanmeldingen binnengekregen. Prachtige, innovatieve en heel diverse winkelconcepten."

Het gaat onder meer om een on- en offline winkel in babyproducten en bedden. Een ondernemer wil vanuit een winkelpand nieuw leven schenken aan decoratie, kleding en accessoires. Een andere inschrijver heeft hetzelfde plan, maar dan voor elektronica. Opvallend is ook Bikes & Coffee, Koffiebranderij waar oude racefietsen getransformeerd worden tot blitse stadsfietsen.

Win je winkel-weekend

In het weekend van 26 en 27 september staat het Win je Winkel-weekend op het programma in Hengelo. Tijdens dit weekend presenteren alle kandidaten hun winkelconcepten aan de jury en het publiek. Dat is ook het moment waarop bezoekers een stem kunnen uitbrengen op het in hun ogen beste Win je Winkel-concept. De winnaars krijgen te horen welk pand zij zes maanden, vanaf eind oktober tot eind maart, mogen betrekken.

Meer over dit onderwerp:
Win je winkel Hengelo Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren