Mariniers weer thuis na onvergetelijke roeitocht over de Noordzee

"Een onvergetelijke ervaring, die ik nooit meer zal vergeten." Dat zegt één van de oud-mariniers nadat vorige week de Noordzee al roeiend is overgestoken.

Anderhalf jaar hadden ze intensief getraind en op 5 september was het dan zo ver: vanuit Rotterdam werd al roeiend koers gezet richting Vlissingen, de startplaats.

"Blaren op zitvlak"

Het was niet altijd makkelijk onderweg, zo blijkt uit de verhalen achteraf. "Ik had vanaf de eerste dag blaren om mijn zitvlak", zegt één van hen. "En als je dan vijf uur achter elkaar aan het roeien bent, dan is dat niet echt bevorderlijk voor het herstel. Het eerste kwartier van elke shift was het steeds eventjes afzien, maar daarna ging het wel weer.""

Verder kwamen de meeste roeiers redelijk ongeschonden aan. Met voor velen als hoogtepunt de familieleden die op de Tower Bridge stonden toen die werd gepasseerd. "Dan kun je nog zo'n grote kerel zijn, maar dan heb je wel een gevalletje kippenvel te pakken. Dan wil er echt wel een traan rollen."

Inzamelen van geld

Doel van de roeimissie was het inzamelen van geld voor oud-mariniers met een post-traumatische stress stoornis. Via de website dmrc.nl kan alsnog geld gedoneerd worden voor dit goede doel. In totaal maakten zo'n 120 oud-mariniers de oversteek.

Meer over dit onderwerp:
Noordzee roeien Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren